Att anställa personal

Som företag så är det viktigt att hitta de personer som tillför något till ditt företags verksamhet. Det finns många som inte har något arbete och kommer troligtvis söka de arbeten som ni annonserar ut. Det är inte alltid som man har adekvat utbildning eller en passar för aktuell tjänst utan söker bara för att man uppmanas från arbetsförmedling att man ska söka så många jobb som möjligt.

Att skilja agnarna från vetet är en av de stora uppgifterna bland de sökanden. Det gäller att på ett smidigt sätt kunna hitta de guldkorn som kan finnas bland alla ansökningar. Det finns sätt som kanske kan passa just ert företag att göra denna särskiljning som man måste göra. Det kan vara att man som sökande för göra olika tester för att säkerställa de krav som företaget ställt på de sökande. Personlighetstester men också begåvningstester blir allt vanligare i rekrytering av ny personal.

Det är sen stor investering att anställa personal och det gäller att man som företag hittar rätt, om inte första gången så andra gånger. Som nytt företag så ska man registrera sig som arbetsgivare hos Skatteverket. Som arbetsgivare så ska man redovisa om löner och andra förmåner som betalas ut till de anställda. Skatt ska betalas in och arbetsgivaravgifter. Det är en hel del som ska hålla koll på och det gäller att allt görs enligt de regler som är uppsatta av staten och skatteverket.