Lån för dig som småföretagare

Småföretagare stöter ofta på problem när de ansöker om lån. Vare sig det gäller att täcka ett temporärt intäktsfall eller inför en investering för tillväxt. Men varför är det svårare för småföretag att ta lån och finns det någon lösning på detta?

Varför är det svårt att få lån som småföretagare?

Tidigare har småföretag oftast blivit hänvisade till storbanken när de söker efter lån. Men sedan länge tillbaka har dessa banker visat en ovilja att låna ut pengar till småföretag, eftersom de generellt har mindre säkerhet eller antal års bokslut att visa än större företag. Speciellt under pandemin har vissa svenskar varit kritiska till att det även är svårt att få statligt stöd som småföretagare. Men nekar verkligen alla banker per automatik småföretagare?

Så här får du lånet

På grund av att det är besvärligt för småföretagen att ta lån så har andra alternativa vägar kommit. Istället för att ansöka hos varje enskild bank kan en företagare använda en så kallad låneförmedlare. Dessa typer av bolag erbjuder företagare ett kostnadsfritt och enkelt sätt att motta flera låneförslag och med enbart en kreditupplysning hos UC. Det besparar dem tid och ökar transparensen av information. Klicka här för att läsa mer information på nätet.