Spara pengar med konsulter

Varför skall man hyra in personal istället för att anställa den själv? Med den frågeställningen tänkte vi gå igenom vilka direkta ekonomiska besparingar konsulter kan ge i jämförelse med anställda 

Den utan tvekan största fördelen med att ta in konsulter är att man inte sitter med kostnader upplåsta i anställningsavtal. Om försäljningen på företaget går dåligt och det inte längre finns ekonomi eller behov av att ha lika många anställda så har man med konsulter en helt annan flexibilitet än med anställda. Inhyrningen av en konsult kan växla från enstaka dagar till flera månader, allt efter behov.

Detta är extra fördelaktigt på konsulter med väldigt specialiserad expertis vars värde i företaget kan vara stort men inte tillräckligt för en kontinuerlig anställning. Är man i behov av ekonomisk expertis så finns det flera som säkert klarar av arbetet utmärkt.

En annan stor direkt besparing med användandet av konsulter är att man minskar belastningen på de egna personalavdelningarna. Istället för att själv behöva lägga extremt mycket tid på att anställa och administrera egen personal så hamnar det ansvaret på konsultföretaget som man hyrt in. I långa loppet så kan det vara värt allt att ta in konsulter utifrån som styr upp och hjälper till när behov finns.