Spara pengar till semestern

Att åka på semester med familjen ska vara roligt och njutbart man ska alltså inte behöva gå med klump i magen och känna att man inte ens har råd att fönstershoppa.

Viktigt med ett sparande

När man ska åka på semester gäller det att man har ekonomi för det och det måste man oftast skaffa sig över tid, alltså du behöver ha ett långsiktigt sparande för att med gott samvete kunna semestra på ett ansvarsfullt sätt. Om man verkligen vill något så går det att på ganska kort tid få ihop till ett sparande som faktiskt är helt skäligt, men det bästa är givetvis om sparandet är utspritt över tid och att du kanske inte heller behöver tömma det vid semestertillfällena.

Microutgifterna

Microutgifterna, med andra ord de små utgifterna, är oftast de som i längden kostar oss mest och vi är ganska bra på att spontan handla vilket också ofta leder till onödiga inköp och utgifter. Om vi vill ha ett fungerande och växande sparande gäller det att minska utgifterna och öka intäkterna. Ett effektivt sätt att ta reda på hur din konsumtion ser ut är att kartlägga den med hjälp av din kontohistorik som finns dokumenterad i minsta detalj på din internetbank, du kommer säkerligen att se att du gör en hel del så kallade slentrian inköp som sammanslaget månadsvis blir ganska betydande summor, i alla fall om man ser det som ett potentiellt tillskott till en semesterkassa.

Tydliga mål

Tydliga mål gör det lättare för oss att hålla motivationen uppe och när vi kan se att vi faktiskt kommer närmare och närmare målet månadsvis så blir det en sporre att upprätthålla utgångsplanen och hålla sig till den.

Försäljning av oanvända saker

Om man vill pytsa in lite extra i resekassan är det perfekt att sälja av saker som man inte längre använder, vi människor har en fallenhet för att spara och spara saker i all oändlighet. Man kan med fördel passa på att avyttra saker som man inte längre använder det är utmärkt på flera sätt, du får extra pengar till din semester och sakerna kommer till användning för någon annan.

Som du ser finns det flera vägar att gå och ingenting är omöjligt, och se till att du kan njuta av semestern så mycket som det bara går.